Walter Van Peeterssen

Opleiding en ervaring

Walter studeerde af aan de Rijksuniversiteit Gent als Licentiaat in de Rechten en Criminologie (1980-1985). Daarbij legde hij zich toe op economisch strafrecht en milieustrafrecht en schreef zijn thesis over ‘handelingsdelicten door verzuim’.

Na zijn studies vervoegde hij zijn oom als advocaat aan de balie te Antwerpen waarbij hij in 1987 de pleitwedstrijd René Victor won. In 1997 besloot hij de overstap te wagen naar de bedrijfswereld en volgde een opleiding tot bedrijfsjurist aan de R.U.G.

Gedurende meer dan 10 jaar was hij werkzaam als contractmanager voor diverse bedrijven in een internationale context waarbij hij zijn talenkennis (Ne-Fr-Eng-Du) praktisch kon toepassen. Hierdoor werd hij een solution seeker die vooral echter problemen kon voorkomen door het onderhandelen en opmaken van sluitende contracten.

Vanaf 2009 tot 2018 was hij werkzaam bij overheidsbedrijven verbonden aan de FOD Mobiliteit en Transport naar overheidsopdrachten en omgevingsvergunningen toe en zorgde hij voor de implementatie van Europese wetgeving.

Expertise

  • Overheidsopdrachten
  • Omgevingsvergunningen
  • GDPR
  • Contractmanagement
  • Algemeen strafrecht
  • Claims management

Walter onderzoekt uw contracten en algemene voorwaarden ten einde er in een commerciële wereld bruikbare en leesbare documenten van te maken. Daarenboven adviseert hij bedrijven voor de inschrijving op overheidsopdrachten en de toepassing van GDPR

Wat verwacht u van uw advocatenkantoor? Eerlijke oplossingen, duidelijke antwoorden en een oprecht vooruitzicht. Ja toch? Wij ook.

Kom eens praten

Agio Antwerpen Centrum

+32 (0)3 237 21 00

Algemeen

info@agiolaw.be

Agio Antwerpen Noord

+32 (0)3 246 37 20