Jonathan Himpe

Jonathan Himpe is een veelzijdig advocaat met bijzondere expertise in het fiscaal recht en het sportrecht. Hij is de juridische rechterhand van ambitieuze ondernemers en atleten.

Opleiding en ervaring

Jonathan voltooide zijn rechtenopleiding met grote onderscheiding (Universiteit Antwerpen, 2013) en behaalde vervolgens aanvullende diploma’s in het fiscaal recht (Universiteit Antwerpen, 2014) en in het internationaal en Europees handels- en vennootschapsrecht (Maastricht University, 2013).

Na vijf jaar een eigen kantoor geleid te hebben, besloot Jonathan in 2019 om Agio te vervoegen. Binnen Agio is Jonathan de verantwoordelijke partner voor het departement sportrecht en voor de Hasseltse vestiging. Hij biedt tevens ondersteuning aan het fiscaal departement.

Expertise

Jonathan adviseert voornamelijk ondernemers en atleten m.b.t. al hun juridische en fiscale vraagstukken. Hij treedt op in rechte zowel voor de traditionele hoven en rechtbanken, als voor de (sport)arbitragehoven.

In 2018 werd Jonathan door de Europese voetbalfederatie UEFA benoemd tot één van haar tien Pro Bono Counsels. Daarnaast zetelt hij tevens in de disciplinaire organen van verschillende sportfederaties zoals o.m. de Vlaamse Taekwondo Bond en de Koninklijke Belgische Duivenliefhebbersbond.

Op academisch vlak is Jonathan als onderzoeker en docent verbonden aan de Law, Tax & Business Unit van de Universiteit Hasselt.

Publicaties

VAN DE VELDE E., APPERMONT N. en HIMPE J., De kilometerheffing voor vrachtwagens als "belasting via outsourcing" in het Vlaamse fiscale landschap: wat met de rechtsbescherming van de belastingplichtige?, TFR 2019, afl. 562, 478-504.

HIMPE J., One year on: FIFA Regulations on Working with Intermediaries. A comparative study of their implementation by the English, German, Belgian and Dutch FA, GSLTR 2016, afl. 2, p. 9-13.

HIMPE J. & VINCK S.J., FIFA Introduces Ban on Third-Party Ownership (TPO): a Move Too Far?, GSLTR 2015, afl. 1, p. 27-30

HIMPE J., De versplinterde woonfiscaliteit na de zesde staatshervorming, AFT 2015, afl. 5, p. 7-12.

Wat verwacht u van uw advocatenkantoor? Eerlijke oplossingen, duidelijke antwoorden en een oprecht vooruitzicht. Ja toch? Wij ook.

Kom eens praten

Agio Antwerpen Centrum

+32 (0)3 237 21 00

Algemeen

info@agiolaw.be

Agio Antwerpen Noord

+32 (0)3 246 37 20