Axel De Schampheleire

Axel De Schampheleire legt zich toe op het ondernemingsrecht in ruime zin: vennootschapsrecht, fusies en overnames en handelscontracten. Hij staat verschillende klanten bij in vastgoedtransacties.

Lees verder onder de foto

Opleiding en ervaring

Axel behaalde een licentiaatsdiploma in de Rechten aan de Vrije Universiteit Brussel in 2002. Nadien volgde hij bijscholingen op het vlak van fusies en overnames (UAMS), vastgoedtransacties (KUL), douanerecht (Portilog) en fiscaliteit (FSH). In 2013 volgde hij de opleiding tot curator en in 2016 behaalde hij het certificaat "Bijzondere opleiding cassatieprocedure in strafzaken".

Onmiddellijk na zijn stage startte Axel een zelfstandige praktijk die uiteindelijk de naam Nardis Advocaten meekreeg en uitgroeide tot een vijfkoppig team dat zich vooral specialiseerde in strafrecht en litigation. Eind augustus 2016 werd Nardis Advocaten overgenomen door Agio en sindsdien is Axel medevennoot in dit kantoor.

Expertise

Axel De Schampheleire legt zich toe op het ondernemingsrecht in ruime zin: vennootschapsrecht, fusies en overnames en handelscontracten. Hij staat verschillende klanten bij in vastgoedtransacties. Daarnaast heeft hij een sterke expertise ontwikkeld op het vlak van het economisch strafrecht. Axel behandelt ook complexe rechtsgeschillen op zowel commercieel als strafrechtelijk vlak. Axel behaalde een derde plaats aan de Antwerpse strafpleitwedstrijd en een tweede plek in de Nederlands – Belgisch strafpleitwedstrijd te ’s Hertogenbosch.

Agio is zoals ik altijd al heb gekeken naar advocatuur. Een kantoor met topadvocaten dat zich voortdurend aanpast aan een veranderende maatschappij.

Wat verwacht u van uw advocatenkantoor? Eerlijke oplossingen, duidelijke antwoorden en een oprecht vooruitzicht. Ja toch? Wij ook.

Kom eens praten

Agio Antwerpen Centrum

+32 (0)3 237 21 00

Algemeen

info@agiolaw.be

Agio Antwerpen Noord

+32 (0)3 246 37 20