Agio begeleidt Switch door succesvolle GRP

In het najaar van 2019 geraakte winkelketen Switch, de grootste erkende verdeler van Apple producten in België, in financiële problemen. Agio begeleidde de onderneming succesvol doorheen de procedure van gerechtelijke reorganisatie. Switch behield 265 jobs en een omzet van 140 mio.

Geplaatst in Insolventie en herstructureringen (WCO)

Lees verder onder de foto

In het najaar van 2019 geraakte winkelketen Switch(www.switch.be), de grootste erkende verdeler van Apple producten in België, in financiële problemen. Een slecht verteerde overname en de aanhoudende druk van online webshops zorgden ervoor dat Switch - actief met 28 winkels - bescherming tegen schuldeisers zocht.

Agio Law (www.agiolaw.be) startte de procedure gerechtelijke reorganisatie op en begeleidde Switch zowel op juridisch, strategisch en financieel vlak doorheen een herstructurering van 9 maanden. Samen met het management van Switch, Harold Vanheel en Thierry Janssen, werd een nieuw businessplan uitgewerkt. Het herstelplan werd er één van grondige sanering en hernieuwde focus voor het winkelnetwerk.

Na constructieve onderhandelingen met schuldeisers en stakeholders in het kader van een procedure gerechtelijke reorganisatie werd via de GRP procedure een nieuwe eigenaar gevonden in SFAM (www.sfam.eu). De Franse marktleider actief in verzekeringen en retail vond in Switch een nieuwe tak voor de organisatie.

Door het tijdig opstarten van de procedure gerechtelijke reorganisatie behield Switch 265 jobs, een omzet van 140 mio EUR en kon de keten gered worden van het faillissement.

Heeft u vragen in verband met dit artikel? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Zit u met vragen na het lezen van dit artikel?

Kom eens praten

Philippe Van den Broecke

Partner

Stefanie Baeten

Partner

Wat verwacht u van uw advocatenkantoor? Eerlijke oplossingen, duidelijke antwoorden en een oprecht vooruitzicht. Ja toch? Wij ook.

Kom eens praten

Agio Antwerpen Centrum

+32 (0)3 237 21 00

Algemeen

info@agiolaw.be

Agio Antwerpen Noord

+32 (0)3 246 37 20