Agio law stond Loda bij in de overname van een productielijn van het Nederlandse Burg Groep

Tussen partijen werd een uitgebreid en evenwichtig akkoord bereikt onder leiding van het Agio team.

Geplaatst in Ondernemingsrecht

Lees verder onder de foto

Loda, producent van onderhoudsproducten en zouten, breidt haar activiteiten flink uit. De fabrikant van reinigingsmiddelen heeft de Nederlandse onderneming Burg Reiniging overgenomen.

Burg Reiniging is de Nederlandse toonaangevende producent van onder meer bleekwater, verdikt bleekmiddel, wc-reinigers op basis van javel en van ontstoppers.

Van samenwerking naar overname

Eerdere gesprekken tussen partijen resulteerden al in een samenwerkingsovereenkomst, maar nu heeft Loda dus definitief de hele afdeling overgenomen.

De productieafdeling van Burg Reiniging in het Nederlandse Nieuw-Vennep, vlak bij Schiphol, is gesloten en de afvullijnen zijn al naar Beerse verhuisd (de hoofdzetel van Loda).

Door deze overname kan Loda haar gamme fors uitbreiden met volledig nieuwe producten. Hierdoor gaan er niet alleen nieuwe markten open, maar ligt er ook een groot potentieel bij haar bestaande klanten.

Welke rol speelde Agio?

Het Agio team onder leiding van Axel De Schampheleire onderhandelde een sterk akkoord en bracht solide overeenkomsten aan.

Het resultaat? Een geslaagde overname die Loda helpt haar positie als marktleider verder te verstevigen.

Heeft u een specifieke vraag over overnames?

Kom eens praten

Axel De Schampheleire

Partner

Wat verwacht u van uw advocatenkantoor? Eerlijke oplossingen, duidelijke antwoorden en een oprecht vooruitzicht. Ja toch? Wij ook.

Kom eens praten

Agio Antwerpen Centrum

+32 (0)3 237 21 00

Algemeen

info@agiolaw.be

Agio Antwerpen Noord

+32 (0)3 246 37 20